Потписан Меморандум о разумевању између грчке извозно-кредитне Агенције и АОФИ

Потписан Меморандум о разумевању између грчке извозно-кредитне Агенције и АОФИ

У петак 17.12.2021. године у просторијама Агенције за осигурање и финансирање извоза, потписан је Меморандум о разумевању између грчке извозно-кредитне Агенције и АОФИ. Генерални директор грчке извозно-кредитне Агенције Грегори Стаматопулос, и генерални директор АОФИ са својим сарадницима су изразили захвалност и поштовање због одлуке о Меморандуму о разумевању.

Генерални директор АОФИ, Дејан Вукотић је тим поводом изјавио:

Меморандум је одличан вид сарадње за обе стране. Грчка је увек заузимала добро место у нашој земљи у сваком смислу а сада ће и у економском делу, уз нашу Агенцију ојачати стабилност услуга и односа. Задовољан сам што се уговори овог типа потписују и у оваквим околностима и надам се да ћемо сви имати користи а уз то ипак смањити изазове и ризике који су у доба пандемије неминовни“.

Генерални директор грчке извозно-кредитне Агенције Грегори Стаматопулос је закључио:

“Ово је сарадња за јачање билетаралних односа две земље. Обим робне размене Србије и Грчке је у јеку пандемије, 2020.године, повећан за 5,55%. Тиме се доказује отпорност билатералних економских и трговинских односа између две земље. У том контексту, Меморандум о разумевању има за циљ да олакша екстровертност грчких компанија у Србији у годинама које су пред нама.”

Related posts